Blæja (1420 moh)

ingress

En favorittur både sommer og vinter! Trygg og fin tur (men kan være orienteringsvansker like under toppen ved dårlig sikt) med helt storslagen utsikt.

(16.06.2020) Tredje turen i år; siste skvis. Vi måtte bære til ca. 550 moh. Det var veldig varmt opp bakkene til topps, shorts og t-skjorte hele veien. Greit sommerføre ned igjen. 

 

(15.05.2015) Solotur i strålende sol og tilnærmet vindstille! Tidlig start, på toppen halv tolv. Alene på fjellet; "de andre" var et godt stykke nedi bakkene da jeg kjørte ned. Fantastisk føre ned - som om noen hadde preparert hele fjellet. Kjørte i ett fra toppen og helt ned til jordene ved gården der snøen tok slutt.

 

 

(15.02.2015) Solotur i strålende sol og sterk, kald vind... Jeg begynte tidlig og var alene på fjellet en god stund før HORDENE kom oppover... Det var kaldt på toppen; det ble ikke noe langt stopp. Med unntak for selve toppen, var føret veldig bra helt ned til bilen.

 

(01.05.2014) 1. mai-toget i år gikk til Blæja fra Fivelstadhaugen i Norangsdalen. Skiftende vær (sol-snø-tåke-overskyet) og fint lite utsikt fra toppen. Synd, for dette er jo en kremtopp.

Vi gikk ca. 20 minutter før vi kom til snøen. Sikten var varierende, og på siste kul før toppen måtte vi vente litt før vi fikk sikt nok til å se hvor toppen var. Det hadde kommet noe snø, så nedkjøringen var stort sett bra.