ingress(20.05.2014) Etter-jobben-tur av nær episke dimensjoner! En mer variert tur er det lenge siden jeg har vært på. Med to biler utplassert på hver sin side av bygden, var det duket for en rundt 11 km lang "rundtur" i Sykkylven.

Vi startet på Åsen i Ikornes og gikk på grusvei/sti opp til Kalddalstølen på ca. 400 moh. Herfra så turen videre veldig interessant ut og spekulasjonene om HVOR i all verden stien gikk videre, gikk høyt. Det viste seg at den smøg seg på høyresiden bratt opp under noen hamre, før den svingte opp et skar og ut i åpent landskap. Her så vi rett inn i de bratte sidene til Skopphornet. Spekulasjonene gikk ikke mindre høyt her, for skulle vi virkelig opp DER??!

Joda, det skulle vi, men det var ikke på langt nær så spennende som det så ut som på avstand. Vi passerte Tussavatnet (701 moh) på høyreside og fortsatte oppover på snø retning midt mellom Storheia og Skopphornet. Her fant vi en sti på ryggen mot høyre og snart var vi oppe omtrent midt mellom de to fjellene.

UTSIKT!

Vi travet ut til Storheia/Flathornet der det står en hel skog av små og store varder. Fantastisk lys og utsikt mot Ålesund, Ørstafjell, Ørskog osv.

Retur og strake vegen opp over mot Skopphornet, ca. 200 høydemetere opp. Innom en "luretopp" med spektakulært gløtt ned mot Megardsdalen, før vi kom opp på den flate toppen. Et SKILT ga klar beskjed om at vi var fremme, i tillegg til flere varder. Enda mer fotgrafering før vi begynte å se oss om etter veien ned.

Vi skulle ned til Erstadsætra og gikk mer eller mindre rett øst langs kanten. Vi gikk under/høyresiden av topp 1086 og ned i Smådalane. Mange snøfelt gjorde det relativt enkelt å gå, men snøen ble rimelig råtten etterhvert som vi tapte høydemetere.

Det skulle gå en sti ned i her, men vi var langt nedi småskogen før vi ved et hell (eller ren beregning) traff på den. Da gikk det bratt og radig RETT ned til Erstadsætra og derfra ned på veien som går opp til Riksemsætra. Bilen var parkert ved bommen. Suse av gårde for å hente bil nr. 2 og så på fergen. Totalt bil-bil 4 timer og 50 minutter. 11 km - ca 1000 høydemetere opp og litt mer ned.

Se her for Lene sin turbeskrivelse!.