Alskredhornet (1197 moh)

ingress(11.10.2014) Ny favoritt i verdens vakreste dal - "lillebroren" til Smørskredtind. Flott tur fra Norangsdalen.

Start fra toppen av dyrket mark til venstre for Lygnstøylvatnet. På kartet er det avtegnet en traktovei som går parallelt med bilveien en stykke før den svinger et stykke oppover. Følg denne opp langs venstresiden av marken. Ca. 30 meter etter en krapp venstresving begynner stien. Se etter en varde (varde nr. 3 fra svingen...).

Stien er svak i gresset og merkingen er fraværende i nederste del av stien, men det går greit å finne veien. Etterhvert blir stien tydeligere, og det dukker opp et og annet rødt merke. Stien går til venstre for elven (e). Det er bratt og effektivt oppover, ca 1 time til tregrensen.

Over tregrensen er det noen få varder til og begynne med, og så forsvinner både merking og sti. Veien videre til Alskredhornet går fremover og litt oppover mot venstre, det gir seg i grunnen selv. Smørskredtindane dukker snart opp og det samme gjør dalen videre forbi disse. Flott utsikt mot Skruven, Keipen, Risenosa.

Jeg gikk et stykke innover (og under hornet) før jeg dreide tilbake og opp mot toppen. Ca. 2 timer opp. FANTASTISK flott utsikt!!