Geita (910 moh)

ingress(09.01.2016) Stegjernstur til Geita fra Velle  i Sykkylven. Variert og spennede tur.

Vi tok av ved Fet, men tok til venstre i krysset i stedet for til høyre og fulgte veien som går parallelt med riksveien. Vi parkerte på anvist plass; her er det forøvrig skiltet sti til Regndalen. Vi skulle motsatt vei og fulgte grusveien mot høyre (tilbake til Fet) til det som er avmerket som industriområde på kartet. Her gjør veien en sving rett oppover mot venstre. Vi gikk veien til endes. Derfra må man bare finne beste vei gjennom det åpne krattet, langs ryggen som går oppover. Vi så spor av sti innimellom, så mulig der går en fra starten av.

Fra Drivdalsvatnet gikk vi bratt opp til høyre. Godt å ha stegjern her denne dagen. Underveis observerte vi noe "rart". Flere steder i den bratte siden var det varme "hull" i bakken der det ikke var snø eller is. Vi kunne se varmedisen som steg opp nedover fjellsiden. Inne i disse hullene var det skikkelig varmt og fuktig. Rare greier.

Terenget flater ut mot toppen av Geita. Her oppe var det snø og skavler og vanskelig å se hvor fjellet ender og skavlene fortsetter. Vi gikk derfor rett frem til høyre kant og fulgte steinene til vi fant varden. Å gå videre mot Raudmollsegga som var det egentlige målet, var helt utelukket slik forholdene var der nå.

Flott utsikt både opp og ned Velledalen, mot Blåbretinden, Trollkyrkja, Råna, Urfjellet osv. Vi fikk til og med noen minutter i solen i det den tittet frem mellom noen av taggene under Råna.