ingress(13.02.2016) En liten hvit løgn for at ikke overskriften skulle bli altfor lang. Vi var ikke helt på toppen, tiden strakk ikke til. Men vi var ikke så langt unna at overskriften er helt på tulltur, altså.

Men masterplanen var jo Jakta! Den kom vi ikke på.

Vi gikk fra Øye/Norangsdalen og brøytet oss vei bratt opp skogen med ski/brett på sekken til Konedalen. Nesten to timer brukte vi helt opp i dalen. Vi tok på ski rett etter elvekryssingen.

Videre innover holdt vi godt mot venstre og gikk opp på "kulene" som ligger over dalbunnen. Det var gått et kjempeskred fra Jakta. Stor bruddkant langt oppe i siden. "Halve" siden av Jakta mot dalen var gått; og skredet har truffet dalbunnen for så å svinge nedover et stykke. Skredet hadde også gått et godt stykke opp igjen på motsatt side. Hele den bratte bakken man må opp for å komme på Jakta lå derimot urørt... Hmmm. Vi bestemte oss for at vi ikke skulle finne ut hvordan snøforholdene egentlig var der borte og endret planen.

Vi tok sikte på bandet mellom Jakta og ryggen mot Risenosa. Her oppe er det jo også veldig fin utsikt! Vi satte igjen ski/brett her og gikk på beina videre opp ryggen mot Risenosa. Både for lite og for mye snø på en gang, vanskelig å gå i pga uren. Flott sted å rangle rundt på forøvrig. Vi snudde ca. på 1200 moh, tror vi (kanskje 6-800 meter unna toppen). Tiden strakk ikke til.

Retur samme vei. Dårlig gli ut dalen kombinert med litt opp og ned = egentlig ikke noe utpreget skiterreng. Men omgivelsene veier helt klart opp for det!

Bratt og hardt i skogen, så her måtte vi ta beina fatt igjen. nede ved bilen etter totalt syv timer.