ingress(24.07.2017) Variert tur fra Hellesylt med fjord- og fjellutsikt.

 

Jeg parkerte på den første parkeringsplassen man kommer til etter tunnelen (Hellesyltporten); på venstre side av svingen/krysset. Det står turskilt på andre siden av veien man nettopp kom på, ca. 20 -30 meter fra bilen. Første biten går langs en mark; ikke noe tydelig sti her, men den kommer man raskt til når man begynner på skogen (jungelen denne dagen).

Det regnet på og av hele veien til topps. I skogen var dette helt drepen; det var ganske varmt og veldig fuktig både i luften og fra himmelen. Løsningen ble regnjakke med bare sports-Bhen under. Stien går bratt oppover og skillet mellom lavlandet og høyfjellsterrenget er tydelig. Underveis måtte jeg søke ly for en skikkelig byge under et klippefremspring.

Man kommer så endelig ut av skogen på ca. 650-700 moh. Her er det postkasse og bok og har man angret seg på turmålet så kan man fortsette rett frem og ned til Tryggestad på andre siden (avhengig av haik til Hellesylt, evt. gå).  Jeg fortsatte mot venstre og den lange ryggen til topps. God sti og varding og fin utsikt hele veien. Enda hadde jeg ikke sett et menneske.

Siste biten til topps økte vinden kraftig, og på toppen var det vanskelig å fote seg. Det lå et lavtrykk i sør og trykket på åpenbart, uten at det kom min vei. På toppen er det flotte varder og en steinhytte man kan søke ly i. Jeg ble ikke så lenge (såpass utrivelig at jeg hadde lue og jakke på...).

På returen snudde været helt og det ble varmt og sol og ganske fint. Traff på to andre på veien ned. Det var like bratt ned skogen som opp, så det var utrolig deilig å komme til bilen og få av seg skoene. På Hellesylt var det over 20 grader og det smakte ekstra godt med is og cola.