ingress(25.07.2017) Ny dag, nye muligheter. Planen var å gå fra Norangsdalen til Skruven via Lisje Skruven, men det er ikke alltid ting går etter planen.

 Norangdal IL hadde vardet turen fra Russadalen til Skruven en uke før. Stien til Russadalen begynner på en traktorvei like før Lygnstøylvatnet når man kommer fra Øye (skilt ved veien). Her var det på an igjen med bratt og til tider gjørmete jungelsti. Skikkelig «effektiv» sti mao. På veien krysser man elv to ganger. Endelig oppe i Russadalen er det lettgått terreng til vannet som ligger «under» Skruven. Mange fine teltplasser her. Kjempefin utsikt nedover Norangsdalen, mot Smørskredtind og Slogen osv.

Det er merket med rødmalte korte påler over heien/myren. De er litt vanskelig å få øye på, men veien gir seg selv. Man skal gå forbi vannet på høyre side og finne vardingen oppover ryggen som går mot Lisjeskruven på kanten mot Norangsdalen. Stien er ikke særlig tydelig; det er mer hjortetråkk enn mennesketråkk enn så lenge. Vardingen er sparsommelig, men tilstrekkelig hvis man bruker øynene. Ca. på 1000 meter ble jeg «blind» for jeg kunne ikke finne videre varding samme hvor mye att og fram og opp og ned jeg gikk. Det var ingen logisk vei videre, så her endte turen denne gangen. Det er ingen skam å snu osv. Det  så veldig spennende ut videre, så her må jeg oppigjen. Jeg så et ganske stort turfølge på ryggen mellom Lisjeskruven og Skruven som må ha kommet opp fra Ringdalsætra via Hesten.

Vel nede igjen åpnet himmelen seg, så det må ha vært en mening med det.